Operával, operettel és színművel kezdődik az év a Szegedi Nemzeti Színházban

A Sly című operával, újévi operettgálával és Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című színművével kezdi a 2017-es évet a Szegedi Nemzeti Színház.

Gyüdi Sándor főigazgató a januári műsort bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Ermanno Wolf-Ferrari Sly című operája - amely librettójához A makrancos hölgy előjátéka szolgált inspirációul - nem tartozik az ismert művek közé. A szegedi operatársulat a művet Shakespeare halálának 400 évfordulója alkalmából Budapesten szervezett fesztiválon állította színpadra Göttinger Pál rendezésében májusban.

Az opera címszerepét László Boldizsár énekli, Dolly szerelmét Kónya Krisztina alakítja. A szegedi bemutatót január 11-én láthatja a közönség, ezt követően január 13-án és 15-én Budapesten, az Erkel Színházban is játsszák a darabot.

Január 14-én hagyományos Újévi operettgálát tartanak a Nagyszínházban. A produkció sztárvendége Koós János lesz. A színész-énekes évekig játszott A víg özvegyben, így felcsendülnek majd részletek a Lehár-operettből, de különleges új számok is várják majd a nézőket - közölte Kollár Péter Erik művészeti vezető.

Főrendezőként Keszég László Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című színművével debütál a Tisza-parti város teátrumában 2017. január 27-én. Spiró Görgy, a teátrum művészeti vezetője úgy fogalmazott, a darab a Magyarországra és az egész világra ma is jellemző agresszív közöny nagyszerű bemutatása.

Keszég László elmondta, a színművet egy bő évtizede játszották Szegeden. A Mészöly Dezső fordításában színpadra kerülő tragikomédia egyértelműen olyan archetípusokról szól, akik közöttünk rohangálnak, így tökéletesen alkalmas arra, hogy szembesüljünk önmagunk gyengeségeivel és erényeivel.

forrás: http://hirek.ma