Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Kérdőív az Orlai Produkció online évadáról

Véget ért online évadunk. Decembertől májusig, az Egy őrült naplójától az Akit az istenek szeretnek-ig 13 előadás felvételét láthattátok a SzínházTV-n. Nagy öröm nekünk, hogy ennyien néztetek bennünket az ország, sőt a világ minden pontjáról! Számít a véleményetek, ezért kérünk benneteket arra, hogy szánjatok néhány percet az alábbi kérdőívre. Köszönjük, ha megosztjátok velünk a tapasztalaitokat, élményeiteket! https://bit.ly/OPI-Online

Színháza üzent Kulka Jánosnak

Videoüzenetet rögzítettek Kulka János részére a Così van tutte tegnapi előadásán. A színművész szerepét, Don Alfonsot Mészáros Máté adta a nyílt próba- jellegű esten.

Az ősztől rendszeresen jelentkező operabeavató sorozat témája egész évben a Così van tutte, júniusban látható-hallható majd a teljes opera a Katona József Színház, Kamra színpadán. Operaénekesek; Kolonits Klára, Szolnoki Appolónia, Cseh Antal, Varga Donát mellett Pálmai Anna és Kulka János a Katona színművészeiként vesznek részt a produkcióban. 

Alkalmanként néhány jelenet zenei elemzése után (mely felér egy zenetörténeti lexikon igazán szórakoztató gyakorlati fellapozásával) azonnal rendelkező próbát láthatunk, a művészek sokszor igen bátor, felszabadult játékával. Dinyés Dániel zeneelemzései nemhogy aranyat érnek, egy magára adó kulturális csatornának élőben kéne közvetítenie, mint brilliáns ének-zene fakultációt. Göttinger Pál a színházrendezés operakurzusára tárja ki a Kamra ajtaját. Kulka János szerepére a júniusi előadásokban Kálid Artúr áll majd be, a tegnapi esten Don Alfonso Mészáros Máté bravúros beugrásában volt megcsodálható.

Reméljük, Kulka János a kapott üzenete által, ha lehet, egy picivel még gyorsabban talpra áll. A művészek és az éneklő közönség is csak egyet kíván: Cosí van tutte/Mind így csinálják – meggyógyulnak, majd boldogan élnek…