Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Orlaisok az Irodalom Éjszakáján

Június 23-án este kilenc belső-erzsébetvárosi helyszínen tíz művészünkkel találkozhattok az Irodalom éjszakáján.    Az irodalmi happening formabontó stílusban, kevéssé ismert, különleges helyeken hozza közelebb a világirodalmat. Az idei téma: VÉSZKIJÁRAT.  Művészeinkkel június 23-án 19 és 23 óra között a következő helyszíneken találkozhattok: * Akácos Udvar (Akácfa u. 61. ) Dékány Barnabás – Jeroen Olyslaegers: Védőr (Belgium / Flandria) * BKV-székház, Egri terem (Akácfa u. 15. ) Gombó Viola – Maarja Kangro: Atroposz Opel Merivája (Észtország) A felolvasásokat jeltolmács közvetíti a siketek és nagyothallók számára. * Borganika (Klauzál tér 11. - Klauzál téri Vásárcsarnok, 1. emelet) Schruff Milán – Thomas Bernhard: A pince (Ausztria) * Csányi5 (Csányi u. 5.) Nagy Dániel Viktor – Arnon Grunberg: Anyajegyek (Hollandia) * Dover ház, pince (Király u. 9.) Ullmann Mónika – Sofi Oksanen: A kutyafuttató (Finnország) * Dover ház, udvar (Király u. 9.) Péter Kata – Ina Valcsanova: A Krach sziget

Ajándékozz nevetést!

2012. KARÁCSONYÁRA ÉS 2013-RA A NEVETÉST AJÁNLJUK HÁROM KÜLÖNBÖZŐ CSOMAGOLÁSBAN – MEGBÍZHATÓAN KISZÁMÍTHATATLAN TARTALOMMAL.

A MOMENTÁN JEGY időzítve van, aznap este aktiválódik, amikorra megveszed.

Működési mechanizmus:
1. Megkapja az ajándékozott:
A) Hallott már róla. Az illető izgul, hogy vajon szerepelni kell-e?… „olyan-e mint a Beugró?”…
B) Volt már. Az alany egyre inkább várja a napot. (Neki minél közelebbi időpontra vegyük a jegyet, és válasszunk olyan előadást, amit még nem látott!)
C) Gőze sincs, mi ez. De mivel bízik benned, és nevetni jó, eltervezi: ott lesz.
2. Elérkezik az este:
Az ajándékozott belép az IMPRÓ ajtaján… beül… elkezdődik. Aktivizálódik a nevetés… először… másodszor… „ezek tényleg nem tudják, mit tesznek 5 perc múlva… nevetés másodszor… nevetés sokadszor…, ez nem klasszikus színház, nem stand up, nem Beugró… impró védőháló nélkül… szünet… ide be lehet vinni a forralt bort… sört a 2. részre… még mindig van bennük?… Van.” Nevetés. Vége. AZ ILLETŐ FELTÖLTVE, IMPULZUSOKKAL TELE LÉP KI AZ IMPRÓ AJTAJÁN.

A két ünnep közötti és a januári előadásokat itt találod.


A MOMENTÁN BÉRLET az improvizáció 3 különböző formájába vezet be, és ott robban: 3 különböző élménnyel és a nevetés sok fajtájával.

Működési mechanizmus:
Aki kapja, először, januárban egy Fröccsre érkezik: mindennapi élethelyzetek, görbe tükör, kalandozás a lélek ösvényein… a pszichológus jókat mond… a Momentán szórakoztat… „hogy is van ez velem…és másokkal…?”… nevetés és rácsodálkozás.
Másodszor, februárban jön, mikor már sejti, mire számíthat… egész mást kap! RögvEst: interaktív impró-show, pörgős jelenetek, váratlan fordulatok, improvizált dalok – immunrendszer-erősítés nevetéssel. Vajon mit tud még a Momentán?
Harmadszor, februárban, már mint rutinos néző, ül be az előadásra…és az improvizáció arénájában találja magát: a társulat két csapatban küzd a nézők kegyeiért egy Impró Ütközetben.

A karácsonyi bérlet ára 6000 Ft.
Időpontok:
2013. január 12. szombat: Fröccs – interaktív lélekbúvárkodás
2013. február 9. szombat: RögvEst – interaktív impró-show
2013. március 9. szombat: Ütközet – Momentán vs. Momentán

További információ a jegyekről, bérletekről + bérletrendelés:
- a helyszínen, az előadások napján
- Komjáti Katinál a szervezes@momentantarsulat.hu címen és a 06-30-366-97-13-as telefonszámon

AZ IMPRÓ WORKSHOP lefolyása és hatása hosszabb távú – beépül, sokáig kattog… ketyeg. Ajándékozzuk olyannak, aki
A) tudja, hogy kreatív, és szeret kiteljesedni.
B) azt hiszi, nem kreatív, de te tudod, hogy az, hisz mindenki az.
Működési mechanizmus:
Az ajándékozott megérkezik: „te jó ég, mi fog itt történni?”… Nevetés… sokadszor…„olyanokat mondok, amire nem is számítottam!”… működik az impró. „Mennyi kreativitás, humor van mindenkiben!”… Energia… játék… önismeret. „Improvizálok!”
Aktuális workshopunk:
2013. január 26-27.

Hol és mikor veheted meg?
Pöpec Momentános kísérőkártyával nálunk, az IMPRÓ-ban (Ó u. 4.) Előadások napján 17h-22h
Bármikor az interneten: http://momentantarsulat.hu/jegyvasarlas (hamarosan letölthető kísérőkártyával!)

forrás: http://momentantarsulat.hu/