Mégis lesz Ördögkatlan Fesztivál

Sokáig úgy tűnt, idén nélkülöznie kell a baranyaiaknak a fiatal, ám hamar nagy népszerűségre szert tevő fesztivált. Azonban a csütörtöki napon kiderült, ez évben is lesz Ördögkatlan Fesztivál, változatlan bérletárakkal, fesztivált nyitó Quimby-vel, valamint az eseményt záró Kiscsillag zenekarokkal.

Április 26-án került fel az Ördögkatlan Fesztivál honlapjára a hír, hogy az idén ötödik évébe rendezvény mégis meg lesz tartva - sokáig kétséges volt ugyanis a megrendezés financiális okok miatt.

Bérczes László, a Katlan egyik főszervezője kérdésünkre elmondta, hogy a nagykoncerteket már időben lekötötték, így hagyományosan a Quimby zenekar fogja nyitni a fesztivált, majd az utolsó napot a Kiscsillag formáció zárja majd. A nagyharsányi focipályán rajtuk kívül a Csík zenekar is fellép, Lovasi Andrással és Kiss Tiborral a Quimby-ből, mint vendégelőadókkal kiegészülve - tette hozzá a főszervező. 

Idén a díszvendégek sorában Bereményi Géza rendező mellett a 30y együttes frontemberét, Beck Zoltánt is köszönthetjük - mondta el Bérczes László. Vajdaság, Háromszék, Kárpátalja után pedig augusztusban a Felvidék is leköltözik a Katlanba - tette hozzá Bérczes. A történelmi tájegységet a kassai színház, valamint komáromi (Komárno) színészek és zenészek képviselik majd előadásokkal, koncertekkel - tudtuk meg a főszervezőtől. 

Színházból idén sem lesz hiány a fesztiválon: Pintér Béla társulata a nagysikerű Szutyok című előadásuk mellett a Kaisers, TV, Ungarn című darabjukat is bemutatják Baranyának. 

Mivel Bérczes Róbert jelenleg már a kaposvári Csiky Gergely Színház rendezője, így a somogyi megyeszékhely színházi élete is erőteljes lesz a Katlanban. 

Háy János és Lovasi András közös darabjának, A kéz-nek a koncertszínházi verzióját a Szoborparkban lehet majd látni, de egy vásári komédia is debütálni fog augusztusban: a Csiky Gergely Színház és az Ördögkatlan Fesztivál közös munkájában fiatal kaposvári színészek viszik színre Petőfitől A helység kalapácsát Ferenczy György zenéjével. A somogyi megyeszékhely színművész-hallgatói előadásokkal és koncertekkel készülnek a fesztiválra.

Slawomir Mrożek Mulatsága sem maradhat ki a színházi pezsgésből. Bérczes László elmondta, hogy körülbelül a háromszázadik előadás környékén jár Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz triója. Kisharsányban egy francia cirkusz, a Galapiat Cirque társulata rendezkedik be, akik az előadásaik mellett workshopokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

A cirkusz mellett Kisharsány a komolyzene rajongóinak is kínál csemegét, ugyanis a tavaly felújított templomban elkészült az orgona is, így orgonakoncertek is repertoáron lesznek - tudtuk meg Bérczes Lászlótól. 

Az irodalom, a jazz is hangsúlyos szerepet fog kapni a fesztiválon, Palkonyán pedig Halász Judit fogja szórakoztatni a legkisebb korosztályt - tette hozzá a főszervező.

Az árak nem fognak változni - mondta el Bérczes. A tavalyi évhez hasonlóan az elővételes bérlet ára 8000 forint lesz, a helyszínen vásárolté pedig 11 000 Ft. A bérleteket május 2-ától kezdik árusítani az ismert helyeken - zárta a beszélgetést a főszervező.