A szocialista melltan filozófiája

Időt utazunk.

Tulajdonképpen egész alatt, de ma különösen. Az első csókféleség. Mikor bénának érezzük magunkat, és bizony bénák is vagyunk. Na és ami a csókon túl van... félelmetes mellek. Amit még sose láttunk. Ha apádéknak csókolomot köszönsz, akkor majd pont anyád mellét fogod meglesni a fürdőszoba függöny alja alatti centi-résben.

És mell is van annyiféle. Kicsi, nagy, ha elcsíped a tévében az Amarcordot, akkor még gigásziról is értesülsz. De van kisbimbós, befelé fordulós, nagy udvaros. Aztán meg olyan, amikor szinte csak az udvar...

„Fúúúúúúúúú!" - mondja erre Dávid (aka Nagyhegyesi) „Na ez azért volt jó, mert az ef-nek menet közben változott meg az iránya" - Göttinger. Ezt tizenhat évesen az ember még el se tudja képzelni. Pontosabban csak elképzelni tudja. Na jó, manapság ennyikor már rég túl van az elképzelésen. De a hetvenes években, amikor még én is, meg ez a Dávid gyerek is, szó szerint szocializálódtunk, és történetesen pont vidéken, hát akkor nem fenékig erotika az első próbálkozás. Olyannak meg főleg, aki női mellet utoljára a strandon látott óvodás korában. És akkor is a szembeszomszéd veledkorú Ágikáét.

Aztán főleg, mikor azt látod, hogy a haverod jobban csinálja. Pedig mindössze csak csinálja. „figyelj Csabi, arra céloztam a múltkor, amikor a svédtornát csináljátok („Ne röhögd el a javát" - Fándly Cs.), hogy akkor jó, ha nem vagytok olyan ügyesek, te is béna vagy, csak te beleveted magad. Annál is inkább, mer' ha menne, akkor nem engednéd el a csajt" - Pál újra.

Aztán persze akkor se könnyű felengedned, ha a fejedben folyton ott kong nagyanyád, hogy Pest az bűnös, de minimum bűzös, olynyira, hogy rákot kapsz. Úgyhogy ez a mell is itt, ezzel a marha nagy barna folttal a közepén tuti rák.

De persze a saját bénaságon túl („Ó, mással már persze, mással már csomószor"), meg a rák, lehet-e úgy, hogy akkor is, ha csak a puszta bírkózásért, hogy ezen túl kell lenni, mert dúlnak a hormonok, de mondjuk történetesen olyan vagy, aki nem ilyennek képzelte a trendet. Hogy az olyan, hogy szeretéssel. És ezt a lányt itt nem. Nem is ismerem. Aztán meg „fú, tényleg, még az a gyerekügy is, még ez is van. Gumival kell." Kiábrándító.

Bizony ma második rész, 15. Jelenet. Dávid, Gábor, egyik csaj, másik csaj. Első szexuális nem élmény.

varadiesz