Nyár Óbudán idén is

2011. június 11. - (fv) - Fidelio

Az Óbudai Nyár 2011 keretében számos programot kínál az Óbudai Társaskör. Íme egy kis ízelítő.

2006-ban jelent meg Daniel Glattauer Gyógyír északi szélre című levélregénye, mely gyorsan sikerkönyv lett. Színpadi változatát 2009 óta telt házak előtt játsszák Bécsben, idén nyáron pedig - Orlai Tibor producernek köszönhetően - immár a Társaskör kertjében is látható a szerelmesekről szóló darab, melyben a kerítő szerepét a világháló játssza. A Göttinger Pál rendezte darab két főszerepét Fullajtár Andrea és Őze Áron játssza.

Egy internetes zenészbázis segítette Weszely Ernő és Kádek Heny közös estjének létrejöttét is, mely szintén ebben a hangulatos kertben lesz hallható, a Muzsika a kertben soroza utolsó koncertjeként augusztus 3-án. A sorozat első koncertjén június 29-én Igó Éva és Fesztbaum Béla énekel a régi Budapestről, majd Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor varázsolja el az érdeklődőket gitárjátékával július 6-án. Július 13-án jazz örökzöldekkel, az általa leggyakrabban játszott darabokkal emlékezik Pleszkán Frigyesre, a nagyszerű zongoristára Rátonyi Róbert, Gyárfás István, Gayer Ferenc, Jeszenszky György.

Ez a varázslatos kert lesz a helyszíne Mozart vígoperájának is július 8-án és 9-én. A Figaro házasságát Fehér András rendezésében fiatal operaénekesek előadásában láthatjuk, hallhatjuk. Az előadók tehetségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Rosina grófnét alakító Szakács Ildikó bejutott az Armel Operaverseny döntőjébe.

A kamarazenét világszínvonalon művelő Liszt Ferenc Kamarazenekar Mozart műveket ad elő június 27-én, Vivaldi és Piazzolla Négy évszak című kompozícióit szólaltatja meg augusztus 8-án a Kiscelli Múzeum udvarán. Augusztus 22-én a Társaskör és a Zenekar történetében először a kertben is fellépnek, ahol a nyár zárásaként népszerű ráadás darabokat hallhatunk.

Színház a kertben, Muzsika a kertben, Opera a kertben és Plein Air koncertek a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Műemléki helyszíneken, professzionális előadókkal, minőségi szórakoztatással várja a Társaskör nyári közönségét.