MÁRCIUS 24 – HALASTÓ VIZES KULTÚRA NAP A SZÉCHENYI FÜRDŐBEN A VÍZ VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL

Ha van flashmob – márpedig YouTube videók bizonyítják, hogyan estek le a hamburgerrel telt szájak egy amerikai gyorsétteremben, amikor kiszolgáló hölgyek-urak zendítettek rá musical betétdalokra, avagy mi történik, ha egy adott jelre hosszú percekre lefagy egy több száz fős tömeg egy nyugat-európai pályaudvaron – szóval, ha létezik flashmob, akkor ezt hogyan másképp is importálhatnánk Budapestre, a fürdők városába, mint SPLASHMOB-ok formájában. Nem mondhatunk hát többet, mint azt, hogy ha március 24-én délután 3 és este 10 között a Széchenyi fürdőben tetszik tartózkodni, akkor bizony bármi megeshet. Már amolyan kulturális értelemben. Tessék felkötni a fürdőgatyót, le ne essen meglepetésében. Mert itt aztán bombát ugranak az operaénekesek és színészek szavalnak a szaunában.

A splashmob tagjai ez alkalommal: Palya Bea, Herczku Ági, Göttinger Pál, a K.V. Társulat képviseletében Lajkó Bence, a TetraÉter kontakt tánccsoport, a Four Bones Harsonakvartett, Pátkai Rozina és Tóth Mátyás, a Fantomég Társulat, a Városminor kamarakórus, a Csíkszerda tagjai, a Soharóza, a Halastó kórus, és még sokan mások.

Közben fáradjanak ki néha-néha egy kis üdítő élményre a mesebeli Kultúrterembe és a freskókkal díszített Előcsarnokba, ahol legalább már jó előre tudni lehet, kivel is áll szemben az ember közönségként. Nem úgy, mint a medencékben.

A Kultúrterem programja (további részletek később):

TRES FORT: Torockói Farsang – zenés performansz 50 fővel 40 percben (a diákok saját alkotása)
PALYA BEA: Egyszálének 30 percben
MEZÍTLÁBAS ZENÉSZEK: Párizs – Rio de Janeiro – Buenos Aires (világutazó előadás énekhangon, klarinéton és gitáron)
CHILI&VANÍLIA: Kalács&Szörp Parti (a kóstoló kupont előre meg kell vásárolni, a regisztrációról infók később!)
SZABÓ BORBÁLA: TELEFONDOKTOR – felolvasóest Göttinger Pál és Dinyés Dániel előadásában
TAI CHI TEACHER: Aquapark akusztik – magyar nyelvű dalok gitárral, nagybőgővel, egyéb kütyükkel kísérve
DOROTA BAND – kísérleti jazz együttes
Az Előcsarnok fogadóbizottságának tagjai:
Juhász Andrea (oboa) és Gárdos Éva (zongora); Nagy Bernadett, Dezső Sára (ének) és Selmeczi Borbála (zongora), Nényei Pál (kuplék), Pátkai Rozina (ének) és Tóth Mátyás (gitár) – bossa nova, MeloDisztiK (ének, gitár) – francia sanzonok, Pécsi Berci és barátai

Zárás után Disc Bobby, a talpalávaló gazember kever hajnalig Tom & Zsével!
A napi fürdőbelépő 3500 Ft, ez tartalmazza az összes fenti programot. Aki viszont szárazon szeretné megúszni, az a Kultúrtermes és az Előcsarnokos előadásokra ingyen betévedhet kintről. (Ez alól kivételt képez a Chili&Vanília kóstoló programja, amire majd előzetesen kupont kell váltani. Részletek később.)

üdv,
a HEKK (Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület)