Kultúrfürdő - Második hét

Halastó – Kultúrfürdő, 2009

Nyáresti koncertek és miegymás a Halastó kórus szervezésében, a Frankel Leó úti ál-törökfürdőben

A Halastó kórus immár másodszor rendezi meg laza szervezésű programsorozatát, a Kultúrfürdőt. Lesz komolyzenei és dzsesszkoncert, délutáni gyerekműsor, kupléest, filmvetítés, kórusszínház és még sok minden. A Kultúrfürdő augusztus 9-étől előreláthatólag szeptember 13-áig tart. Érdemes figyelni a folyamatosan frissülő halasto.com weboldalt.



A programok általában este 8-kor kezdődnek. A belépő adomány, 500 forint.



-- A második hét programja --

2009. augusztus 16. vasárnap este 9!!! óra

Soharóza Ördögkatlan Projekt

- Rubik Ernő Zoltán előadása a kórusról, mint olyanról -

Mi a zene? Mi a csönd? Hogy kell megtörni azt? Mi a kórus? Miért jobb kórusban? Miről kell beszélgetni szünetben? Ernő megmondja.

Előadásának fontos pontját képezi az improvizáció, illetve a kórusimprovizáció fogalma, továbbá e szavak etimológiája.

Közreműködik: Soharóza kórus
Zenei vezető: Halas Dóra, Rubik Ernő Zoltán
Rendezte: Göttinger Pál

A produkció az Ördögkatlan Fesztivál megnyitójára készült eredetileg, Bérczes László felkérésére.



2009. augusztus 18. kedd este 8 óra

Szűkített Kvartett

A Szűkített Kvartettben hárman játszanak. Marci hegedül, Vali csellózik, Gábor üt. És tényleg játszanak. A hangokkal, a ritmusokkal, meg ami még eszükbe jut. Aki mindenféle népdalokra ismer, nem téved. Jó játék...

A formáció Vali és Marci szép konzis éveiben alakult, aztán 2005-ben jött Gábor és lett belőlük szűkített kvartett. Feloszlásuk tervezett időpontja még titkos.

Tagok:

Bakai Márton - Az ELTE ének-zene, karvezetés szakán képezteti magát. Fő zenekara a Club Era, akikkel nyert már fődíjat a veszprémi utcazene fesztiválon és 2. díjat a Fonó „Kilátó” versenyén. Hód Adrienn táncszínházi előadásában dolgozott többek közt Harcsa Veronikával és Mizsei Zoltánnal, valamint ugrott már be a Dresch Quartettbe is. Saját zenekarán kívül mostanában a Kaukázus és a Magashegyi Underground zenekarok vendégeként is látható-hallható.

Clemente Gábor - Itt-ott üt. Annak idején Pödör Bálint és Orczy Géza mutatott neki néhány trükköt. A Hetedhét zenekarral tavaly a Misztrál fesztivál dalnokversenyéről hozták el a fődíjat. A Hetedhét mellett számos formációban játszik ütőhangszeresként.

Pribay Valéria - Jelenleg a győri tanárképzőn küzd cselló- és szolfézstanári diplomájáért.



2009. augusztus 21. péntek este 8 óra

Trió Föld

Egyéni hangvételű, mainstream elemekkel is tarkított dzsessz. A koncert után jam session.

Előadók: Földi Gergely (gitár), Miklós Szilveszter (dob), Szalay Tamás (bőgő)



A műsorváltozás jogát persze fenntartjuk.

A törökfürdő környezete fokozottan védett terület, ezért különösen fontos, hogy vigyázzunk rá. A Halastó Kórus ettől függetlenül is az ökológiai gondolkodás híve. Érkezzünk tehát bátran kerékpárral a rendezvényekre (a belső tárolási lehetőség biztosított), feltétlenül használjuk a bejáratnál elhelyezett szelektív hulladékgyűjtőt, és hozzunk magunkkal bögrét, hogy ne kelljen műanyag poharat fogyasztani!