Színházi kínálat az adventi időszakban

Az ünnepvárás időszakában is szép számmal válogathatunk a színvonalas produkciók közül. Adunk néhány tippet, hova érdemes ellátogatni decemberben.

My fair lady


Centrál Színház, december 6., 7., 8. 19:00, 19., 20., 31. 14:30, 19:30, 27. 14:30

Tompos Kátya és Alföldi Róbert főszereplésével látható George Bernard Shaw fanyar-szellemes példázata férfi és nő örök párviadaláról, amely Alan Jay Lerner és Frederick Loewe csodálatos dalaival az egyik legszebb és legnépszerűbb musical. A Puskás Tamás által színpadra álmodott előadás friss és szenvedélyes hangnemben meséli el újra az ősi mesét a szerelemről. Eliza Doolittle, a szegény, rongyos virágáruslány egy este belebotlik a különc nyelvészbe, Higgins professzorba, aki könnyelműen fogadást köt: a lányból hat hónap alatt hercegnőt farag. A csodálatos átváltozás kemény munka mindkettejük számára, ám végül lehet, hogy a tanítvány felülmúlja mesterét. Az előadásról szóló kritikánkat itt olvashatja.

A Pál utcai fiúk


Vígszínház, december 1., 8., 10., 16., 21., 22., 23. 19:00, 17. 15:00, 19:00, 31. 16:30, 20:30

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotását, Molnár Ferenc ifjúsági regényét rendezte meg Marton László zenés játék formájában a Vígszínházban. A grund közös gondolkodásunk része lett, de ugyanígy mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, a gittegyletre, a füvészkertre, a nagy csatára és persze Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért. Költészettel és emlékekkel teli hívószavak ezek, amelyeket minden generáció újra-és újra felfedez magának. Az előadáshoz most Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián írt fülbemászó, csupa érzelem, csupa dallam betétdalokat, amelyeket minden bizonnyal még évek múltán is dúdolni fogunk!

A Meztelen Bohóc


Müpa, december 14., 15., 16. 19:00, 17. 15:00, 19:00

Itthon és külföldön egyaránt sikert sikerre halmoz a Recirquel Újcirkusz Társulat, amely A Meztelen Bohóccímű előadásában Magyarországon korábban még sosem látott trükkökkel kápráztatja el rajongóit. Mindannyiunkban számos kép él a bohócokról, amelybe a csetlő-botló figurától a dörzsölt tréfamesterig sokféle karakter belefér. Vági Bence rendező-koreográfust és a legkiválóbb fiatal artistákból álló csapatát elsősorban az érdekelte, mi van a bohóc örökké mosolygós, festett maszkja mögött. Az előadásban átvitt értelemben és szó szerint is lehull az álarc. A lélegzetelállítóan látványos produkcióban Sárik Péter közreműködik zongorán.

Karácsonyi kínálat a Belvárosi Színházban


További információkért kattintson!

A színházat szerető közönség számára talán már ismerős lehet, hogy Karácsonyhoz közeledve az Orlai Produkciós Iroda különleges bérletakciót kínál nézőinek népszerű előadásaira. Az idei kínálatban tizenhat produkció szerepel, köztük a Benedek Miklós és Vári Éva főszereplésével látható Aranytó, Hernádi Judit önálló estje, a Hernádi PONT, az öt éve töretlen sikerrel futó Gyógyír északi szélre, vagy a legutóbbi bemutató, a Bocs, félrement. A három előadásból álló szabad bérlet 2016. november 1. és december 24. valamint 2017. január 8. és május 31. között váltható be a Belvárosi Színházban az Orlai Produkciós Iroda ebben az időszakban játszott előadásaira.