The Pocketstones


Göttinger Pál és Mészáros Gergely, a régesrégi (és régesrég megszűnt) The Irish Coffee veteránjai zenélnek és sztoriznak az esti előadás után, kb. 22h-tól az Dantéban. De ilyen kocsmaiasan, szóval... oldottan.

Ezekben a barátságos dalokban viharban elpusztult hajók legénységei, bálnavadászok, gyilkos öregasszonyok, késsel fejbeszúrt csecsemők, egyéjszakás kalandra az ágyba bakancsostul bevetődő tengerészek, kiskocsin gurított kezetlen-lábatlan hadirokkantak és beszélő varjak szerepelnek - csupa olyan dolog, amit egyikünk se láthatott életében igazából. De amint felcsendülnek a dalok, ezek a hányattatott kis dalhősök a humorukkal, életigenlésükkel, derülten viselt sötét sorsukkal azonnal ismerősnek tűnnek, mintha mindent tudnánk róluk - mintha ők lennénk.

A Pocketstones eredeti felállásából már senki nem él. Fogadják szeretettel az utolsó élő rajongók képzeletbeli barátait.


Ez a kocsmazenélés bárki számára nyitott, de a kezdéssel az előtté lévő előadás végéhez igazodik. Ez nem egy koncerthelyszín, hanem egy kocsma sarka, ahonnan zene hallatszik, miközben az úri közönség társalog. Ezt jó tisztázni előre.