Kaposvár Újra Hat

A színház hatni szeretne – újra és másképp – a hatásoktól fáradt emberek érzelmeire, értelmére, s teszik ezt jövőre hat premierrel.

A Csiky Gergely Színház törekszik a sokszínűségre, arra, hogy minél színesebb, sokoldalúbb műsorral várja a közönség egyre szélesebb rétegeit. 2012/2013-as műsortervüket is ennek jegyében állították össze. Színre kerül operett (Offenbach Szép Helénája) és vígjáték (Othello Gyulaházán) Göttinger Pál rendezésében, zenés ballada autentikus cigányzenével (A cigánytábor az égbe megy Szőcs Artur rendezésében), lesznek klasszikusok (Gorkij Éjjeli menedékhelye - rendező: Valló Péter, a főbb szerepekben Sarkadi Kiss János, Kaszás Gergő m.v., Kelemen József, Csapó Virág, Kovács Zsolt, Váncsa Gábor, Tolnai Hella e.h. - és Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéje, amit Vidnyánszky Attila jegyez), valamint sor kerül egy ősbemutatóra is: Vidovszky György állítja színpadra Fábri Zoltán filmje alapján a Hannibál tanár urat. A klasszikust a kortárssal ötvözi A helység kalapácsa, melyben Petőfi vígeposzához Ferenczi György ír blues-zenét. A stúdióban két komédiát mutatnak be: Szakonyi Károly Adáshibáját Funtek Firgyes és Martin McDonaghVaknyugat című darabját BÁrczes László rendezésében. Utóbbi darab szereplői Kovács Zsolt, Kovács Lajos m.v., Mészáros Sára, Rátóti Zoltán lesznek. A gyerekeket Szabó Magda Tündér Lalája várja a nagyszínpadon, a stúdióban pedig népmeséket állítanak színpadra.

Négyen távoznak a jelenlegi tagok közül (Kocsis Pál, Rácz Panni - a győri Vaskakas Bábszínházba -, Gulácsi Tamás és Mózes Balázs), és négy új taggal bővül a társulat: a Tisztogatásból már ismert Takács Kati nagy örömmel érkezik a közösségbe, Váncsa Gábor ismerős közegbe tér vissza, hiszen most végzős a Kaposvári Egyetem színész szakán, a Mohácsi-osztály tagja, gyakorlatát Budapesten töltötte, a Nemzeti Színházban, a következő évadban pedig a Csiky társulatának tagja lesz, továbbá Hüse Csaba és Mészáros Sára az egri Gárdonyi Géza Színházból.