Megint bikinibe bújik Cupido és a Halál

2009.06.04. 14:32 - Index

Június végén újabb hat előadással jelentkezik a Halastó kórus sikeres darabja.

Cupido és a Halál egy fogadóban szállnak meg, ahol az Inas összecseréli fegyvereiket, így a Halál kiszemeltjei olthatatlan szerelemre gyúlnak egymás iránt, Cupido az egymásnak választott szerelmeseket halálra sebzi. Így indul a Cupido és a Halál című barokk kisopera története, amihez Magyarországon először a 2004-ben alakult Halastó kórus nyúlt. Tavaly tartott egy baráti munkabemutatót, amiről TBG kollegánk is lelkesen beszámolt. Az öt előadásból öt teltházas lett, ezért az alkotók idén is színpadra állítják hat alkalommal.

Az előadás időpontjai június utolsó két hétvégéje (június 19., 20., 21., 26., 27., 28.), az online jegyvásárlás június 4-én, csütörtökön indul. Ennek úgy viszik hírét, hogy szerdánként az összpróba után valahol Budapest belvárosában elénekelnek egy-egy kórustételt a darabból.

A Cupido és a Halál egy 17. századi, késő barokk kisopera, szerzői Matthew Locke és Christopher Gibbons. A darab rendezője, Göttinger Pál 2008-ban csatlakozott a Halastóhoz, amikor a karnagyok felkérték, hogy segítsen színpadra vinni a kisoperát.