Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Grisnik Petra 35 éves

Ma ünnepli 35. születésnapját Grisnik Petra Junior Prima-díjas színésznő, Göttinger Pál rendező felesége. Grisnik Petra 1986. október 16-án látta meg a napvilágot Pécsett, egy horvát nemzetiségű családban nevelkedett a város melletti Kökényben. Már gyermekként megcsillogtatta művészi tehetségét, ugyanis 1999-től kezdve fellépett a Pécsi Horvát Színházban. Természetesen ezen a pályán folytatta, 2008-ban fejezte be a Kaposvári Egyetem színművész szakát, majd gyakorlatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte. 2008 és 2014 között ennél a társulatnál talált otthonra, 2014-től kezdve viszont szabadúszó. Eddigi pályafutása során játszott már a Rómeó és Júliában, a West Side Story-ban, A víg özvegyben, a La Mancha lovagjában, az Egérfogóban, a Nyolc nőben és a Csoportterápiában is, de nem idegenek számára olyan közkedvelt darabok sem, mint a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Játék a kastélyban vagy a Száll a kakukk fészkére. Jelenleg több előadása is műsoron van, például a Kolibri Pincé

Hírszerzők

Életjáték friss hírekből

Három rendező, három nap, három színházi este és a Somogyi Hírlap hírei. Röviden így lehetne összefoglalni a kaposvári és a budapesti színművészeti egyetem színész szakos hallgatói nyári workshopját.

Ennek keretében a fiatalok bemutatkozási lehetőséget kaptak a kedden, szerdán és csütörtökön a Balatonföldvári Szabadtéri Színpadon. Halász Péter idén elhunyt világhírű színész, rendező szellemiségét megidézve a három este három különböző kísérleti produkció tekinthető meg. A Somogyi Hírlap aktuális híreit a közönség nemcsak az újságban olvashatja, hanem egy színdarab formájában viszontláthatja este kilenc órától a szabadtéri színpadon. Az újsághírekből 24 óra leforgása alatt a fiatal színi növendékek három neves színházi szakember irányításával "varázsolnak" színházat estéről-estére. Az 1970-es években Halász Péter volt ennek a színháznak kitalálója és megteremtője. Az első napon Novák Eszter rendező, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára vezeti a közös munkát. A második napon Göttinger Pál a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakos hallgatója irányításával válogatják és dolgozzák fel a világunk ügyes-bajos és fontos történéseit. Végül Lukáts Andor színész, rendező, a színművészeti egyetem tanára, és közeli jó barátja Halász Péternek próbál majd együtt a két egyetem diákjaival.

Forrás: Somogy Hírlap (2006.08.08.)