Ezeken az oldalakon
nincsenek saját írások.
A forrásokat az egyes bejegyzések
végén lehet megtalálni.

Váltson jegyet májusi, júniusi előadásainkra!

Tartson velünk a nyár elején is! Március 20-án 10.00-kor megkezdjük a jegyértékesítést májusi és júniusi programjainkra. Négy helyszínen várjuk Önt visszatérő közönségkedvencekkel, egy fantasztikus jubileummal és a legsikeresebb repertoár előadásainkkal, amelyek között kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző produkciókat.

Jegyek válthatók személyesen a jegypénztárunkban, Szervezési és Közönségkapcsolati irodánkban vagy az Andrássy út - Nagymező utca sarkán található a jegyárusító pavilonunkban, az Interticket országos hálózatában, de az operett.jegy.hu címen is, amely a nap 24 órájában lehetővé teszi a jegyvásárlást.

Különlegességek a Kálmán Imre Teátrumban

A Kálmán Imre Teátrum a Csárdáskirálynő Broadway változatával, azaz a Riviera girl című Kálmán-operett magyarországi bemutatójával nyitotta meg kapuit a közönség előtt. Májusban ismét műsorunkra tűzzük a Monte Carlo-ban játszódó, tüzes és friss operett csemegét. Ugyanitt várjuk Önt Jávori Ferenc "Fegya" Levelek otthonról című szerzői estjére, amely során a több mint huszonöt éves múltra visszatekintő Budapest Klezmer Band vezetője bensőséges hangulatban, személyes történetekkel fűszerezve mutatja be pályáját és életművét a kárpátaljai gyermekkortól kezdve a budapesti éveken át a visszhangos európai és amerikai sikerekig.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy áprilisban Felföldi Anikó születésnapja alkalmából megújult fedélzettel fut be a Kálmán Imre Teátrum kikötőjébe a La Paz luxushajó, azaz visszatér swingjátékunk, az Amerikai komédia! A munkamániás, besavanyodott ifjú üzletasszony, Tony és a sármőr Frank viharos találkozásának természetesen májusban is tanúja lehet. A zenét Bársony Bálint jegyzi, aki a produkcióban - zenekarával együtt - maga is színpadra lép. A hajón felbukkan még Janza Kata, Homonnay Zsolt, Bálint Ádám, Földes Tamás, Falusi Mariann, Brasch Bence és Cseh Dávid Péter is.

Januárban mutattuk be Várkonyi Mátyás, Ács János és Gunar Braunke Oscar Wilde kultikus regénye alapján írt musicaljét, a Dorian Grayt Kocsis Dénessel a címszerepben. Partnerei a német nyelvű előadás egykori címszereplője, Homonnay Zsolt, valamint többek között Gubik Petra, Janza Kata, Kalocsai Zsuzsa, Dézsy Szabó Gábor, Papadimitriu Athina, és színházunkban tudhatjuk a musical legendás, 1990-es változatának címszereplőjét, Csengeri Attilát is, aki ezúttal Basilt, a festőt alakítja.

Legutóbbi bemutatónkat, Karafiáth Orsolya és Bella Máté albérleti revüjét is jó szívvel ajánljuk, különösen mindazoknak, akiknek volt valaha problémás szomszédjuk, jártak már hervasztó lakógyűlésen vagy netán azon keseregtek, hogy a mérleg többet mutat a kelleténél. A Macskadémon jön, beköltözik, és Göttinger Pál rendezésében felforgatja a ház életét, persze a végére kiderül, hogy az átka megtörhető-e. A címszerepet Szemenyei János és Homonnay Zsolt alakítja felváltva, partnereik Oszvald Marika, Peller Anna, Bálint Ádám és Faragó András.

Szeretni bolondulásig - Egy FÉNYES est című produkciónkban Peller Anna, Csonka András és Magócs Ottó színházunk egykori igazgatójának, Fényes Szabolcsnakkorokon átívelő muzsikájából, és halhatatlan slágereiből ad elő válogatást. A huszadik század egyik legnagyobb hatású komponistájának olyan dalait, mint a Mindenkinek van egy álma, a Például te, te vagy a Mindig az a perc is. A gálaest részeként a műsort a zeneszerző kortársainak egy-egy népszerű humoreszkje színesíti.

Operett csemegék a műfaj szerelmeseinek

"Kékszakáll ezúttal fergetegesen vicces….Székely Kriszta első nagyszínpadi operettrendezése ugyanis elképesztően intenzív és élénk, és harsánysága ellenére egy pillanatig nem érezni, hogy bármilyen kiegészítőből vagy a színészek játékából sok lenne. Az előadás két felvonása alatt folyamatosan szívjuk magunkba a színeket, mintákat, amik a tánckoreográfiák alatt mozdulatokból érzésekké változva jutnak belénk." (Jasinka Ádám, Deszkavízió) Offenbach kicsit sem vérfagyasztó, ám annál viccesebb operettjében színházunk művészei, Boncsér Gergely, Vadász Zsolt, Bordás Barbara, Peller Károly, Erdős Attila, Csuha Lajos, Kállay Bori, Kalocsai Zsuzsa, Langer Soma, Ludovik Kendi, Dolhai Attila és Veréb Tamás mellett Lusine Sahakyan operaénekest, és a Katona József Színház művészét, a számos szakmai elismeréssel jutalmazott Szacsvay Lászlót köszönthetjük, aki Bobeche szerepében először látható az Operettszínház színpadára.

Hamarosan visszatér az Én és a kisöcsém című előadásunk Réthly Attilarendezésében, amelyben minden együtt van, ami a zenés előadásokat élteti: jól megrajzolt, eredeti figurák, fergeteges humorral megírt fordulatos történet, szellemes szövegű örökzöld slágerek, mint például az "Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon...“, a "Pá kis aranyom, pá...“ és a "Mia bella Signorina“. Az előadás különlegessége, hogy kelemen Kató szerepében Simon Panna mellett mostantól Vágó Zsuzsit is üdvözölhetjük!

Az operett-irodalom egyik legmulatságosabb műveként számon tartott Lehár-operett, a Luxemburg grófja a kaposvári Csiky Gergely Színházzal közös produkcióként november óta hódít. A szerelmi bonyodalmakkal, álházassággal, sok-sok akadállyal tarkított és persze remek humorral átszőtt történet főbb szerepeiben Fischl Mónika, Dolhai Attila, György-Rózsa Sándor, Lukács Anita, Frankó Tünde, Vermes Tímea, Kálloy Molnár Péter, Földes Tamás, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Simon Panna és Laki Péter látható.

A klasszikusok sorából persze nem maradhat ki az egyik legkülönlegesebb magyar operett, a Mágnás Miska sem, amelyben tavasztól Rolla grófnő szerepében Lévai Enikőmellett újra látható Lukács Anita is. Érkezik Kálmán Imre Marica grófnője is, a Raktárszínházban pedig továbbra is várjuk Önt kamaraoperettjeinkre, A régi nyárra és a Lili bárónőre! Utóbbi produkció csapata májusban ünnepli a 300. előadást, ebből az alkalomból sok meglepetéssel készülünk!

Operettszínházi előadások az Átriumban

Az Átriumban májusban is műsoron a Duda Éva Társulattal közös, Frida című zenés-táncos, különleges vizuális effektekkel színesített produkciónk, amellyel a világhírű mexikói festőművésznő életét és művészetét idézzük fel, a címszerepben Gubik Petrával és Gryllus Dorkával. De Nők az idegösszeomlás szélén musicalünkre is várunk mindenkit, aki vevő egy ízletes, nyugtatókkal felturbózott gazpachóra!

Válasszon musicalsikereinkből is!

A nyárelőt a Margaret Mitchell világhírű regénye nyomán készült, a szenvedélyes Scarlett O'Hara történetét feldolgozó Elfújta a szél című musicallel nyitjuk meg: Gerard Presgurvic zeneszerző művét Gubik Petrával és Vágó Zsuzsival a főszerepben láthatják összesen öt alkalommal. A világhírű zeneszerző másik, nagyszínpadunkon látható alkotása, a Rómeó és Júlia is helyet kapott az évad utolsó hónapjainak műsorában: a Shakespeare klasszikus színművéből készült előadás májusban négy alkalommal lesz látható színházunk ifjú sztárjaival a főbb szerepekben.

Szintén egy irodalmi alkotás, Victor Hugo lebilincselő regénye az alapja egy másik előadásunknak, a világ számos színházában hatalmas sikert aratott musicalnek, A Notre Dame-i toronyőrnek, amelyet májusban is júniusban is műsorunkra tűztünk.

Évadunk nagy visszatérője Lévay Szilveszter és Michael Kunze Rebecca című musicalje. A közönség és a társulat egyik kedvence, a rejtélyes, már-már krimiszerű történet főbb szerepeiben Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Homonnay Zsolt, Polyák Lilla, Janza Kata, Bálint Ádám, Mészáros Árpád Zsolt, Szulák Andrea és Peller Anna mellett már Dancs Annamari is látható. Világirodalmi csemegéink sorát bővíti sokunk kedvenc olvasmányélményének, Daniel Keyes Virágot Algernonnak című könyvéből készült musicalünk a Raktárszínházban. A megindító történet főbb szerepeiben Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Szabó P. szilveszter, Nádasi Veronika, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Auksz Éva, Kékkovács Mara, Gömöri András Máté, Pesák Ádám, Németh Attila és Sipos Imre lép színpadra.

Mindhalálig musical című, külföldön és nagyszínpadunkon is óriási sikert aratott gálaműsorunkban olyan világsikerekből hallhat részleteket, mint Az oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a Macskák, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Grease (Pomádé), a Vámpírok bálja, a My fair lady és az Evita legjobb dalai is olyan sztárok tolmácsolásában, mint Janza Kata, Gubik Petra, Nádasi Veronika, Vágó Zsuzsi, Kocsis Dénes, Serbán Attila, Katona Klaudia, Lévai Enikő, Cseh Dávid Péter, Horváth Dániel és Laki Péter.

A Hollywood hőskorát idéző, látványos szteppjelenetekkel és halhatatlan slágerekkel teli előadásunk, az Ének az esőben nyolc alkalommal dobogtatja majd meg a zenész színház szerelmeseinek szívét. Három Don Lockwood (Gömöri András Máté, Peller Károly és Adorjáni Bálint) ropja majd a záporban, partnereik pedig többek között Kerényi Miklós Máté, Serbán Attila, Kékkovács Mara, Kisfaludy Zsófia, Szabó P. Szilveszter, Ottlik Ádám, Gálvölgyi János és Jantyik Csaba.

A gyermekeket is várjuk, a nekik (is) szóló előadásaink közül májusban és júniusban az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, a Szegény Dzsoni és Árnika és az Musicalmesék című előadásainkat is műsoron tartjuk.


Szeretettel várjuk színházunkban!

Jegyek válthatók személyesen a jegypénztárunkban, Szervezési és Közönségkapcsolati irodánkban vagy az Andrássy út - Nagymező utca sarkán található a jegyárusító pavilonunkban, az Interticket országos hálózatában, de az operett.jegy.hu címen is, amely a nap 24 órájában lehetővé teszi a jegyvásárlást.

Bővebb információért kérjük, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a 06-1/353-2172-es telefonszámon vagy a jegy@operett.hu e-mail címen!


TÁMOGATÁS, SZOLIDARITÁS

Köszönjük, ha a karantén-időkben megcsappant színházasdinkat akár csak havi jelképes, 1-2 eurós felajánlással támogatod. A befolyt összegekből finanszírozzuk következő projektjeink előkészületeit.
A támogatói feliratkozáshoz
kattints ide!


TÁRGYMUTATÓ

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bencs villa bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház caminus castel felice castel felice vizsga centrál club70 cosí fan tutte cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due dunapart dunaújváros egri tavaszi fesztivál egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email english erkel erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom europa cantat ezek mennek fellegek fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság manhattan short manna margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mikor mindenütt jó mindenütt nő miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé nemzeti filharmonikusok nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália patreon pécs pécsi egyetem pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik projekter rádió radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szent imre szentendrei teátrum szép heléna szfe színházak éjszakája színházi törvény szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed