50 programnak ad otthont idén a Városmajori Szabadtéri Színház

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színház igazgatója a ma tartott sajtótájékoztató elején elmondta, hogy már zajlik a két játszóhely (a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a másik) különválásának jogi procedúrája, és hogy a korábbi igazgatóval, az újonnan megalakuló cég vezetőjével, Bán Teodórával közösen dolgoznak azon, hogy az átmenet minél zökkenőmentesebben történhessen meg. Szót ejtett arról is, hogy a már korábban megkötött szerződések miatt az évad tartalmainak egy része adott volt, így a bemutatásra kerülő programok felének beemelése volt csak az ő és munkatársai feladata. Itt egyúttal bemutatta két újonnan kinevezett kollégáját is: Peremartoni Krisztinát, aki művészeti tanácsadóként, és Tóth Sándort, aki pedig produkciós vezetőként segíti a munkáját.

Benkő Nóra beszélt arról is, hogy törekedtek arra, hogy minden eddiginél színesebb programokat kínáljanak az érdeklődőknek, így a július 12-től szeptember 19-ig tartó időszakban 50 színházi előadással és koncerttel várják a nézőket, és természetesen nem marad el a Városmajori Színházi Szemle sem, amelyről már korábban beszámoltunk.

Idén az Orlai Produkciós Iroda öt darabbal érkezik a budai játszóhelyre, amelyek közül az egyik ősbemutató lesz (Határátlépések Dömötör András rendezésében), egy fővárosi premier (Hogy szeret a másik, amelyet Göttinger Pál állított színpadra), illetve három korábban bemutatott nagy sikerű előadást is láthat majd a közönség (Valódi hamisítvány, Kaktuszvirág, Egy apró kérés). A Rózsavölgyi Szalon produkciói most először találtak otthont a Városmajori Szabadtéri Színházban, idén egyből három előadást is bemutatnak: az Amazonok – Három év múlvát, a Romance.com-ot és a Végszót. A Játékszín két előadással képviselteti magát a kínálatban: érkezik a Menopauza és az Életrevalók is a Városmajorba, illetve találkozhatnak majd a nézők a Vidám Színpad, a Soharóza, a Nézőművészeti KFT és a Karinthy Színház művészeivel is.

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, saját bemutatót is tart a Városmajor: idén a TRIP-pel közösen mutatják be Rejtő Jenő A tizennégykarátos autó című klasszikusát, amelyet a Katona József Színház Jászai Mari-díjas színész-rendezője, Keresztes Tamás állít majd színpadra. Az izgalmasnak ígérkező előadásban játszik többek között: Lengyel Benjámin, Dankó István, Mentes Júlia Virginia és Rába Roland is.

A zenei programok iránt érdeklődők is könnyen megtalálják majd az ízlésüknek megfelelő koncerteket, fellép a Városmajorban többek között Zséda, Bereczki Zoltán, Palya Bea, a Blahalouisiana és a Roma Soul is. Augusztus 16-án pedig várnak mindenkit szeretettel az Összefogás gálán, amelyet Benkő Nóra azért hívott életre, hogy bevételéből a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került alkotókat támogassák.