Nézd meg az Oscar-esélyes magyar kisfilmet!

Tóth Barnabás Susotázsa egy hétig online nézhető

December közepén érkezett a hír, hogy Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje bekerült a legjobb tíz rövidfilm közé, amik esélyesek az Oscar-jelölésre, a legjobb kisjátékfilm kategóriájában. A humoros kisfilm mától egy héten keresztül megnézhető.

Kapcsolódó anyagok

Tóth Barnabás rövidfilmje sikeres évet tudhat maga mögött: a Friss Húson tartott premier után sorra válogatták be nemzetközi fesztiválok programjába, díjat kapott Erdélyben és beválogatták a Manhattan Short utazó filmfesztivál programjába is – ezen egy hét alatt 350 amerikai moziban vetítették, amivel hivatalosan is bekerült az Oscar-versenybe.

A tíz perces kisfilm történetében két szinkrontolmács (Göttinger Pál és Takács Géza) egy száraz technológiai konferencián azzal szórakoztatja magát, hogy a közönség soraiban ülő, egy szem magyar hallgatónak, egy gyönyörű nőnek (Osvárt Andrea) udvarolni kezdenek a fülhallgatón keresztül. 

A filmet 2018 legjobb rövidfilmjei közé is beválogattuk, ahol így írtunk róla: "Most is pillanatok telnek csak el, és máris azt érezhetjük, hogy mi is bent ülünk a parányi szobában, daráljuk a napi munkát, aztán hirtelen megcsillan egy reménysugár. A rendező mindenki számára átélhető módon, jó tempóban és fordulatosan vázolt fel egy hétköznapot, amiből akár egy életre szóló élmény is lehet."

A Golden Globe díjátadó másnapján, tegnap megkezdődött a szavazás az Akadémia tagjai között, a 91. Oscar-díj jelöltjeit január 22-én fogják nyilvánosságra hozni, addig lehet drukkolni Tóth Barnabásnak és csapatának.


Susotázs / 16 perc

Rendező: Tóth Barnabás
Forgatókönyv: Tóth Barnabás
Producer: Tóth Lajos, Kuczkó Andrea, Rajna Gábor, Sipos Gábor, Stalter Judit, Tóth Barnabás
Operatőr: Szőke Másik András
Jelmez: Kazal Viki
Hang: Zándoki Bálint
Zene: Pirisi László
Szereplők: Göttinger Pál Göttinger, Takács Géza, Osvárt Andrea