Bejutott egy magyar rövidfilm az Oscar-esélyesek szűkített listájára

Tóth Barnabás szinkrontolmácsokról szóló filmje, Osvárt Andrea főszereplésével ott van a legjobbak között.

Nemes Jeles László Napszálltája nem került be az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotásának sorsáról pedig még nincs információnk, mert az amerikai filmakadémia a legjobb egészestés animációs film kategóriájának Oscar-esélyes listáját még nem tette közzé. Korábban az MTI közleménye alapján azt írtuk, hogy ha a Ruben Brandt is lecsúszik a szűkített listáról, akkor a 91. Oscar-gálán nem lesz magyar film, amely díjat kaphatna.

Ezt az állítást korrigáljuk most, mert a legjobb, élőszereplős rövid filmek tízes listájára felkerült Tóth Barnabás Susotázs (Chuchotage) című, 16 perces filmje is. A vígjáték két magyar szinkrontolmácsról szól, akiknek a napja úgy indul a hűtőgépgyártó konferencián, mint bármelyik másik munkanap. Az események azonban több, nem várt fordulatot vesznek, mikor kiderül, hogy a közönség soraiban csupán egyetlen magyar ül, akinek fordítaniuk kell.


A film főszereplői Göttinger Pál, Takács Géza és Osvárt Andrea. A Susotázs a Laokoon Filmgroup és a Csokonai Art Center gyártásában készült.

forrás: https://hvg.hu/