POSZT: Magyar Attila ügyvezetői pályázatát támogatta a tulajdonosi bizottság

Pécs reméli, hogy egyhangú döntés születik

Magyar Attila pályázatát támogatta a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) szervező cég ügyvezetői posztjára a cég tulajdonosaiból álló bírálóbizottság, amely hétfőn hallgatta meg a pályázókat - közölte Őri László, Pécs alpolgármestere.

Az ügyvezetői posztra Magyar Attila, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója mellett Kiss László rendező, valamint Göttinger Pál rendezővel és Lévai Balázs televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezetővel közösen Komáromi György, a fővárosi Radnóti Miklós Színház gazdasági igazgatója is pályázott. 
Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere az ülést követően az MTI-nek elmondta, hogy a bírálóbizottság formai okokra hivatkozva egyhangúlag elutasította Kiss László pályázatát. Komáromi György pályázatát ugyancsak egyhangúlag nem támogatta a grémium.
Magyar Attila pályázatát a bizottság többsége támogatta - tette hozzá az alpolgármester, megjegyezve: a pécsi aspiráns vállalta, hogy a Magyar Színházi Társaság által felvetett szakmai kérdésekre és észrevételekre a színházi találkozót működtető társaság január 12-i taggyűléséig válaszol.
A POSZT-ot szervező Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonosaiból álló bizottságban a Magyar Színházi Társaságot Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaságot Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója, Pécs városát pedig Őri László képviselte.
Az alpolgármester reményének adott hangot, hogy január 12-én egyhangú döntés születhet az új ügyvezető személyéről.