Furnitur-felolvasás a Kultúrfürdőben!

Fotó: Kovács Márton
Ebben a sorozatban minden évben valami újdonság hangzik el, a színpadra állítás hosszadalmas folyamatának más-más fázisában. Szabó Borbála Telefondoktorja azóta színre került, a tavalyi mesejáték-elméleti fejtegetést felhasználó készülő színdarab tervbe van véve a Magyar Színházban - az idei szöveget pedig már be is mutatták, igaz Temesváron, így itthon még újdonságnak számít, sosem hangzott el.



Vinnai András: Furnitur (szinopszis és jelenetek)


Plakát: Benedek Levente
Shivak Shurman a nagy döntések életszakaszába ért. Készen áll, hogy összekösse az életét egy lánnyal. És, ami még fontosabb: gyereket akar. Becsülettel átrágta már magát a Kilenc hónap férfiszemmelen, az Apák bibliáján, a Kispapák nagykönyvén és az összes többi ismeretterjesztő kiadványokon. Már csak a lakását kellene átalakítania a gyermekáldáshoz és az új élethez. 



Ehhez nyújt segítséget a Furnitur lakberendezési áruház. Illetve ehhez pont nem. "Mi nem a kedvenc színére vagyunk kíváncsiak. Ha nálunk akar vásárolni, le kell ásnia a lelke igazságáig!"


Vinnai András új darabjának részleteit és rögtönzött szinopszisát a temesvári ősbemutató rendezője, Göttinger Pál mondja el. És - lévén majdnem harmincéves és kitartó, a finis felé tempózó lakberendező - mitől ne énekelné el ott helyben többek közt az “Itt állok pőrén, összetörve, egymagam”, a “Távol a szavaktól, közel a lélekhez” illetve a “Csillagtörvény mindörökre” című musicalszámokat. Zene: Cári Tibor.
Fotó: Kovács Márton

A darab a temesvári Csiky Gergely Színház felkérésére készült, és a mostani Kultúrfürdő idején induló színházi évadban is műsoron lesz Temesváron.