Kedves Közönségünk!

2020. március 12-i kezdettel bizonytalan időre bezártak a magyarországi színházak.
A folytatásról még semmi nem tudható.

Hírül adjuk majd, ha újra mozgásba lendül valami. Reméltük, hogy ez csak pár hét - de tényleg nem lehet tudni. Hónapokig is tarthat.

Mi, a KEKSZ Bt körül tevékenykedő művészek valamennyien szabadúszók vagyunk, nincs semmi ráhatásunk arra, hogy melyik színház milyen döntéseket hoz az érintett előadásokkal kapcsolatban - végleg törli, később megtartja, vagy mással pótolja őket.

Annyi bizonyos, hogy amíg nem játszunk, addig nekünk, akik ezen a területen dolgozunk - semmilyen bevételünk nincs. Nem nyavalyogni szeretnénk, és tudjuk, hogy van nálunk rosszabbul járó polgártársunk is, mégis hirtelen, mindössze néhány óra alatt kikerültünk a hidegre, ezredmagunkkal, színészekkel, énekesekkel, zenészekkel, háttérdolgozókkal együtt.

Arra kérjük nézőinket, hogy (hacsak nem szájuktól vonják el a falatot) ne váltsák vissza az elmaradt előadások jegyeit, amíg a vészhelyzet tart, és az esetleges pótlások időpontjairól nem lehet tudni semmit.

Megértésüket köszönjük, vigyázzanak magukra és főleg egymásra.

FRANCIS VEBER: BALFÁCÁNT VACSORÁRA!


FRANCIS VEBER
BALFÁCÁNT VACSORÁRA!
Fordította: Karikás Péter

Rendező: GÖTTINGER PÁL

Bemutató: 2018. december 8., szombat 19 óra

Nagyszínpad

Az előadás hossza: 2 óra 10 perc egy szünettel


Minden idők egyik legsikeresebb vígjátéka érkezik ebben az évadban a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadára. Adott egy középosztálybeli házaspár, akiknek – láss csodát – van egy kis problémája. Pierre, a férj, ezen kívül beszerez egy jól fejlett hexensuszt, és egy szellemileg kissé visszamaradott, testiekben annál fejlettebb szeretőt… Adott egy szigorú és határozott adóellenőr, kollektív rémálmaink visszatérő szereplője, és neki is megvannak a maga kis titkai… Amiket a legkevésbé sem szeretne semmilyen ellenőr kezében viszontlátni. És adott egy vacsora, ahová elhívnak egy kívülállót, afféle udvari bolondot, mulatságos lúzert, akinek elszólásain jót lehet majd röhögni… Vagy mégsem? Tényleg megfeledkeznek róla, hogy minden játékban a Bolond mondja ki az igazságot? És mi történik, ha egy szeretetreméltóan mániákus kisember kerül be az élethazugságok között élő „sikeresek” és „nagyok” közé? A végén már valóban nem tudjuk, ki is az igazi „balfácán”, sírjunk-e vagy nevessünk… Bár a virtuóz módon megszerkesztett, fergeteges komédiának lehetetlen ellenállni - szóval a nevetés-áradat itt alighanem elkerülhetetlen…


Szereplők:

François Pignon (könyvelő) HORVÁTH LÁSZLÓ ATTILA
Pierre Brochant (egy párizsi könyvkiadó tulajdonosa) RÁK ZOLTÁN
Juste Leblanc (író) NAGYIDAI GERGŐ
Lucien Cheval (adóellenőr) ILLYÉS ÁKOS
Christine Le Guirrec (Pierre felesége) KUTHY PATRÍCIA / LÁSZLÓ LILI
Marléne (Pierre szeretője) LÁSZLÓ LILI / KÓNYA MERLIN RENÁTA
Archambaud professzor (gerincspecialista) T-LAFOREST CSABA

Díszlet: BOLDIZSÁR ZSOLT 
Jelmez: VÉBER TÍMEA
Súgó: KOVÁCS KATALIN 
Ügyelő: T-LAFOREST CSABA
Dramaturg: SZOKOLAI BRIGITTA
Rendezőasszisztens: FÜLÖP ANGÉLA

Rendező: GÖTTINGER PÁL

Balfácánt vacsorára - képek Juhász Évától

Megosztás: