SOHA ILYEN MÉRTÉKBEN NEM NŐTT A NYÍREGYHÁZI MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZ NÉPSZERŰSÉGE

A Móricz Zsigmond Színház jó néhány elõadása iránt akkora az érdeklõdés, hogy a jegyértékesítés megkezdése utáni napokban már elkelnek a belépõk. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. december 20-i számában.)

Kell-e ennél nagyobb öröm a teátrum vezetõje számára? A 2017-es év az elsõ olyan, ami teljes egészében Kirják Róbert ügyvezetõ igazgatása mellett telt, s véleménye szerint a bérletesek számának és a jegyárbevé­te­leknek a növekedése is azt bizonyítja, hogy jó irányban haladnak.


SHERLOCK HOLMES: 11 EZREN LÁTTÁK

– Minden várakozást felülmúlt a Szente Vajk rendezte Sherlock Holmes – A sátán kutyája címû bûnügyi komédia nézettsége, ami iránt bérletszünetben is nagy az érdeklõdés – nyilatkozta lapunknak Kirják Róbert. – Három hónap alatt majdnem 11 ezren nézték meg, ami elképesztõ szám! A néhány hete színpadra vitt Illatszertár ugyanolyan lendülettel indult, de a bérletesek közül is sokan még nem láthatták. A Krúdy Kamarában bemutatott, Göttinger Pál által rendezett Leenane szépe az elmúlt jó néhány év egyik kiemelkedõ alkotása. Január 29-én játsszuk elsõ alkalommal bérletszünetben A név: Carment, amit Sediánszky Nóra írt és rendezett.

A kicsik nagyon kedvelik a Mirr-Murr kalandjait és a Diótörõ herceget. A vendégelõadások is töretlen népszerûséggel mennek. Lelkesen fogadták a nézõk az Orlai Produkcióban látott Száll a kakukk fészkére címû elõadást, amelynek fõszereplõje Szabó Kimmel Tamás volt. A két ünnep közötti VIDOR Extrára egy-kettõre elkelt minden jegy, ahogyan a januári Võlegényre és az EztRádra is.

HERNÁDI JUDITÉK „DUPLÁZNAK”

Mint elmondta, a következõ évet mindjárt két bemutatóval kezdik: az Asszony asszonynak farkasát Koltai M. Gábor rendezi, amit az év nagy durranása, a nagyszínpadi Chicago címû musical követ. A próbák és a színészek visszajelzései alapján remek premierre számíthatnak. Február 19-20-21-én rendezik a Táncfarsangot, ami immár hagyományos: ez lesz a tizenötödik. Két program már biztos: a Kecskemét City Balett Carmen címû elõadása, illetve a helyi néptáncegyüttesek, fõként a Szabolcs és a Nyírség által adott gála, amin kisebb együttesek is fellépnek majd. A két ünnep között látható Nyolc nõ címû darab iránt akkora volt az érdeklõdés, hogy a Játékszín elõadása februárban újra vendégük lesz olyan mûvészek közremûködésével, mint Hernádi Judit, Erdélyi Tímea, Dobó Kata vagy Pásztor Erzsi.

– Továbbra is közönségbarát színházban gondolkodok, ahol a nézõk jól érezhetik magukat, s ahonnan lélekben gazdagodva, feltöltõdve térhetnek haza – zárta a beszélgetésünket színházunk ügyvezetõ igazgatója.

Nagy sikerrel fut a YouTube csatornán és a többi online felületen a Móricz Zsigmond Színház ünnepi kisfilmje, melyből a Kirják Róbert által elmondott karácsonyi és újévi köszöntőt idézzük: „A színház létének alapja az emberek közti kapcsolat, az élő kontaktus színész és néző között. A mi színházunk sem létezhetne a közönség szeretete, biztatása, figyelme, hűsége nélkül, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Szívből kívánok magam és a társulat valamennyi tagja nevében is áldott, szép ünnepet, boldog karácsonyt, és színházi élményekben gazdag új évet!”