Indul az évad a MU Színházban

2009. augusztus 21. 13:55 Kultúrpart
Szeptember elején a MU Színház megkezdi 18. évadát: két fesztivállal, tánc- és színházi előadásokkal, premierekkel, koncertekkel indítjuk az új évadot.

Szeptember 3-án, 5-én és 6-án este az 5. Újbuda Jazz Fesztivál keretében az improvizatív zene legkiemelkedőbb hazai és nemzetközi képviselői lépnek fel a MU-ban, és hagyományainknak megfelelően rendhagyó tánc improvizáció is illeszkedik a koncertsorozatba: Kovács Gerzson Péter Fametszet című produkciójában a neves koreográfus, a kortárs magyar zene egyik meghatározó alakjával, Lukács Miklós cimbalomművésszel közös gondolatait interpretálja.

További közreműködők: Tim Trevor-Briscoe (UK) , Nicola Guazzaloca (I), Gadó Gábor, Benkő Róbert, Joe Quitzke (F), Jacek Kochan (PL), Franz Hautzinger (A), Chris Jennings (CAN), Tóth Viktor, 100nka (PL) Ágoston Béla, Márkos Albert és Mezei Szilárd.

Szeptember 9-én és 10-én táncbemutatóra kerül sor: Fehér Ferenc Dűnék című új koreográfiáját mutatja be.

Szeptember 12. és 14. között színházunk a 8. L1 Kortárs Táncfesztivál egyik helyszíne lesz, ennek keretében magyar és külföldi koreográfusok munkáit - a korábbi darabok mellett több magyarországi bemutatót is - fogadunk.

Fellépők: Bettina Helmrich (D), Lakat Andrea, Pataky Klári, Debris Company (SL), DOT504 (CZ)). Ugyancsak a fesztivál keretében a színház galériájában Korolovszky Anna grafikus kiállítását láthatják. A fesztivál teljes, részletes programja www.L1.hu oldalonolvasható.

Mándy Ildikó Társulata - a Lady Macbeth-ek után - szeptember 18-án és 19-én mutatja be Shakespeare-trilógiájának következő részét RésJ (vertigo ’09) címmel.

Az előző évad végén mutatta be Fellebbezés című új darabját a K.V. Társulat, az előadás ismét látható lesz szeptember 20-án. A társulat az elmúlt évadban kávéházi felolvasó színházzal is kísérletezett. Az kortárs szerző Caryl Churchill Kék szív című, Gigor Attila rendezte kávéházi darabjával oly nagy sikert arattak, hogy szeptember 30-án az angol író újabb, a Hetedik mennyország című művét dolgozzák fel, ezúttal Göttinger Pál rendezésében.

A szeptember 21-i koncerten a Budbudās mutatja be közelmúltban rögzített lemezének anyagát.

A MU Színházban működő – most szeptemberben 5.évfolyamát megkezdő - MU Terminál évadnyitó estjén Fejes Ádám: Nyolcan terítéken című előadásának felújított változatát, illetve egy vadonatúj darabot, a holland Andrea Boll Terminologycímű koreográfiáját mutatják be a Terminál előző évfolyamának táncosai szeptember 25-én és 27-én.

Szeptember 26-án a Függetlenek Éjszakáján a MU lehetőséget nyújt minden alternatív, független színházi társulatnak, színházi alkotónak, hogy a Pecha Kucha stílusában mutassák be a 2009/2010-es évadra, vagy akár későbbre tervezett munkáikat, de lehet ez egy esemény vagy egy kreatív ötlet is.

Továbbra is rendszeresen műsorunkra tűzik a Tünet Együttes legsikeresebb darabjait. Szeptember 28-án és 29-én Véletlen című, tudományos-ismeretterjesztő táncjátékuk lesz látható.