Halastó – Kultúrfürdő, 2009


Nyáresti koncertek és miegymás a Halastó kórus szervezésében, a Frankel Leó úti ál-törökfürdőben

A Halastó kórus immár másodszor rendezi meg laza szervezésű programsorozatát, a Kultúrfürdőt, amelyben az amatőr vegyeskar tagjai és barátaik lépnek fel saját (sokszor a legkevésbé sem amatőr) művészeti produkcióikkal. Lesz komolyzenei és dzsesszkoncert, délutáni gyerekműsor, kupléest, filmvetítés, kórusszínház és még sok minden. A Kultúrfürdő augusztus 9-étől előreláthatólag szeptember 13-áig tart. Érdemes figyelni a folyamatosan frissülő halasto.com weboldalt.

A programok általában este 8-kor kezdődnek. A belépő adomány, 500 forint.
A törökfürdő környezete fokozottan védett terület, ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk rá (például ne szemeteljünk).

Az első hét programja
2009. augusztus 9. vasárnap este 8 óra

Jazz-improvizációs koncert majd jam session

Fellép a Lakatos Ablakos Dezső előadóművészi ösztöndíjat nyert Ávéd János (szaxofon) és Csongrádi Gábor (gitár), valamint Rubik Ernő Zoltán (zongora) és Sárvári Kovács Zsolt (ütőhangszerek).

2009. augusztus 11. kedd este 8 óra

Sztojanov Georgi szerzői estje

A tavalyi Kultúrfürdő nagy sikerű záróprogramja volt a nemrég diplomázott zeneszerző első önálló estje. Most régebbi és újabb darabokat is hallhatunk. A Halastó kórus házi zeneszerzőjének ez egyfajta búcsúestje is, mivel pár nappal később Hollandiába költözik.
Fellép többek között: Bodrogi Éva szoprán énekesnő, egy alkalmi énekes formáció (Kovács Ádám, Lőrincz Ágnes, Orosz Dóra, Pecze Zsófia, Sztojanov Georgi), valamint Koltai Katalin (gitár), Bartek Zsolt (fuvola) és a Soharóza kórus.

2009. augusztus 12. szerda este 8 óra

Ávéd – Csongrádi Quartet

Fellépők: Ávéd János (szaxofon), Benkó Ákos (dob), Csongrádi Gábor (gitár), Soós Márton (bőgő)

A koncerten nagyrészt a két Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjas fiatal zenész, Ávéd János és Csongrádi Gábor saját szerzeményei hangzanak el.

A műsorváltozás jogát persze fenntartjuk.

Mindenkit tárt karokkal várunk!
Halastó kórus