Firkin

Kiskunfélegyháza, Rocktár, 2009. január 24. szombat 21:00h

A XXI. századi kocsmazenét játszó Firkin január 24-én este 21 órakor Kiskunfélegyházán lép fel a Rocktárban.
Linkek

2008 nyarán Péter János fuvolás vezetésével (aki korábban a nagy népszerűségnek örvendő M.É.Z. zenekarban és a Shannon.hu-ban is játszott) megalakult a Firkin zenekar, amely a modern ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját játssza. Egy kis rock, egy kis punk, mindez ír népzenei hangzásba oltva. Az eredmény egy táncolható, whisky-gőzös, őrült ír zene.

A dalok kivétel nélkül angolul, jól kihangsúlyozott ír akcentussal szólalnak meg, persze mindez magyar torokból. A bandát egytől egyig komoly zenei múlttal rendelkező muzsikusok alkotják. A zenekarban Marthy Barna és Göttinger Pál énekel, és amikor kell, gitározik is. Ércesen zengő hangjukon énekelnek a boldog és boldogtalan szerelemről, búfelejtésről, a háborúba indulásról és a hazatérésről, és még számtalan témáról. Kísérik őket: Sárhidai Zsuzsa hegedűn, Péter János fuvolán, Marczis Attila és Szuna Péter gitáron, Juhász Róbert pedig dobon.

Hallgasd meg őket Te is 24-én 21 órakor a Rocktárban, Kiskunfélegyházán! (Első lemezbemutató koncertjük egyébként stílusosan Szt. Patrik napján, azaz március 18-án lesz Budapesten az A38 hajón.)

MunK

forrás: http://www.szegediest.hu