Love & Money ANGOL SZINKRONNAL!

2008. november 13. 21:00 Merlin Színház ('115)

Nézőpont Színház
Love & Money

A székelyudvarhelyi Nézőpont Színház az első magyar magánszínház Erdélyben. A Kroó Ádám vezetésével működő társulat egy magyar klasszikus, a Csongor és Tünde, valamint egy mai német dráma, Roland Schimmelpfennig Arab éjszakája után kortárs angol darabot választott harmadik bemutatójául. Dennis Kelly Love and Money című művének első magyar nyelvű előadását a Budapesten tavaly végzett Göttinger Pál rendezte, a díszlet a szintén friss diplomás bukaresti tervező, Bagoly Zsuzsa munkája. A kortárs angol dráma fenegyereke, Dennis Kelly ez alkalomból mutatkozott be először magyar közönség előtt 2007 novemberében.
Az előadást beválogatták az év legjobb produkcióit bemutató POSzTra, Bartsch Kata pedig alakításáért elnyerte a Legjobb Harminc Év Alatti Színésznőnek járó díjat.

A produkció egy héthetes, "bentlakásos", táborszerű próbafolyamat végeredménye, a nap 24 órájában együtt lévő színészek és alkotók közös munkája, egy fiatal, a határontúli és a magyar színházi életben magát meghatározni igyekvő társulat friss, energikus bemutatkozása.

A Love & Money egy szerelemmel és illúziókkal teli kapcsolat teljes amortizációjának története egy olyan társadalomban, ahol az önazonosságot csak a tulajdon képes megtestesíteni. Az egyre súlyosabb adósságokba keveredő Jess és David személyisége fokozatosan esik szét a számlák ellen folytatott élethalálharcban. Vajon van-e esélyük visszafordítani a visszafordíthatatlant?

SZEREPLŐK: Bartsch Kata, Kroó Ádám, Tamás Kinga, Viola Gábor, Magyari Tekla és Elek Ányos

Díszlet: Bagoly Zsuzsa
Dramaturg: Várady Zsuzsa
Rendezte: Göttinger Pál

Az előadás angol szinkrontolácsolással is követhető lesz.